Medicinsk hudvård

HUDVÅRD SOM GER RESULTAT
“To know how to target, you need to know the target”

Cosmeceuticals är vad man idag kallar Medicinsk hudvård. En produkt får kallas för cosmeceuticals när den innehåller en viss halt av aktiva ämnen som vid regelbunden användning ger mätbart resultat på hudstrukturen. Det ligger mycket forskning och kliniska studier bakom dessa framgångsrika produkter. Till skillnad från den konventionella hudvården dom endast gör nytta på dermis (översta hudlagret) kan vi idag även jobba och göra nytta på djupare lager, både i dermis och i epidermis (mellersta hudlagret). Vi når snabbare och finare resultat.

Några av dom vanligaste ingredienserna i medicinsk hudvård är fruktsyror, AHA, PHA och retinoler. Tillsammans arbetar dom med att föryngra huden (cellförnyelse), jämna ut hudstrukturen och hudtonen, ta bort pigmentförändringar och förebygga åldrandet. Det är alltid lättare att förebygga uppkomsten av en rynka än att ta bort den.

Hos oss på Lasercenter får du ta del av allt det bästa branschen har att erbjuda, kombinera detta med våra fantastiska behandlingar och resultaten blir oslagbara.

Träffa en av våra duktiga och mycket erfarna hudterapeuter för en kostnadsfri hudvårdsrådgivning!DERMACEUTIC

En av dom första cosmeceuticals att utveckal produkter med hyaluronsyra, Vitamin C och retinol med dess höga koncentration. Dermaceutic är ledande inom skönhetsindustrin med att producera effektiva och resultatinriktade produkter med hjälp av olika kombinationer av ingredienser. Dom används av över 30.000 läkare världen över.

Dermaceutic har stor kunskap om de mest effektiva kemiska peelingarna för behandling på klinik och har utvecklat lättanvända, säkra och effektiva protokoll för alla viktiga hudtillstånd, från mycket ytliga till djupa kemiska peeler.

Genom en progressiv metod där intensiteten på peelingen anpassas efter varje kund, samt en personligt anpassad hemmavårdsrutin, kan optimala resultat uppnås. Effekten av Dermaceutics cosmeceuticals och peelbehandlingar stöds av omfattande kliniska studier och är CE-märkta.

Milk Peel
50% glykolsyra, 10%mjölksyra, 4% salicylsyra
pH1,9

  • Förbättrar hudens lyster / jämnar ut hudtonen
  • Stimulerar epidermis / Påskyndar cellförnyelsen
  • Reglerar fet hud och vidgade porer
  • Mjukar upp fina linjer och rynkor

Mela Peel
Activa Peel – azelaicsyra, salicylsyra, ferulicsyra och fytinsyra – pH 1,41.
Mela Peel – mjölksyra, salicylsyra, fytinsyra och Kojic syra, retinol, arbutin – pH 2,23.

  • Minskar uppkomsten av melasma och pigmentfläckar
  • Främjar homogen hy
  • Förbättrar hudens lyster och klarhet

Cosmo Peel
TCA – pH 0,5
Cosmo Peel Cream – mjölksyra, salicylsyra, citronsyra, askorbinsyra, retinylpalmitat – pH 4,8.

Finns i 4 koncentrationer:
12% och 15% – ytlig peel

18% och 20% – medium peel

  • Minskar tecken på hudens åldrande
  • Förbättrar hudens struktur och jämnhet
  • Minskar akneärr och pigmentfläckar

OM NEOSTRATA

Medicinsk hudvård framtagen utav två av branschens främsta forskare, Dr Van Scott och Dr Yu. De har skapat och innehar originalpatentet till den första glycolsyrapenslingen. Det var de som upptäckte AHA- och PHA syrornas föryngrande kraft, vilket revolutionerade behandlingen av åldrande hud. Neostrata är vetenskapligt avancerad, kliniskt beprövad hudvård som rekommenderas av hudläkare för att återställa, förbättra och synbart ge huden nytt utseende.

Neostrata bygger på en sammansättning av unika, vetenskapliga ingredienser som var och en är mycket effektiva. Produkterna innerhåller bland annat:
– Peptider som stimulerar kollagenbildningen.
– AHA och PHA stimulerar cellbildningen och återfuktar. PHA används även på känslig hud och stärker dessutom hudens skyddsbarriär.
– E-vitamin och Antioxidanter skyddar huden mot de dagliga miljöangreppen. -Hualuronsyra som är kroppens egna fuktbärare.
En annan värdefull upptäckt från Neostrata är Laktobionisk syra som är det senaste inom hudvårdsteknologin. Det är en effektiv antioxidant med fuktgivande egenskaper som drar till sig och binder fukt. Det gör huden mycket fylligare.

OM PRODUKTERNA

Skin Active
Nya Neostrata Skin Active är en avancerad och komplett anti-age serier som tar itu med alla synliga tecken på åldrad hud. Skin Active innehåller bland annat NeoGlucosamin och Retinol som stärker matrixen som omger kollagencellerna och stimulerar bildandet av hyaluronsyra. Hudens underliggande struktur blir fylligare och ser fastare ut. Rynkor och fina linjer minskar inifrån och ut. Dessutom ökar cellförnyelsen och ojämnheter minskar.

PHA
Neostrata fortsätter att leda utvecklingen med sina nya forskningsresultat. Med PHA och lactobionicacid har Neostrata revolutionerat hudvården med ämnen som är minst lika effektiva som AHA men som inte irriterar huden. Produkterna innehåller PHA (polihydroxisyran) som passar alla hudtyper, inklusive känslig hud. PHA är sammansatt av flera hodroxidgrupper som återfuktar huden. Upprepad användning kan minska fina linjer och rynkor, och hjälpa till att ge en jämnare hudton.

AHA
Produkterna med grå etikett har en AHA-koncentration som varierar mellan 8-10 procent. Dessa produkter innehåller glyolic-och cirtic oxid.Citric acid är en antioxidant som har visat sig ha en betydande antiaging-fördelar.

Enlighten Trio
Denna serie hjälper effektivt mot de flesta pigmenteringsproblem, samtidigt som din hud får intensiv antiageingvård. Enlighten kombinerar bevisat blekande ingredienser som både arbetar på befintliga pigmenteringar och förebygger uppkomsten av nya. Med ämnen som retinol, SabiWhite och extrakt från fjällväxter ger vi nytt liv åt hud som drabbats av hyperpigmentering på grund av åldrande, hormonella förändringar och UV-strålning.

Bionic
Produkter som innehåller PHA och lactobionic acid och är lämplig för alla hudtyper, även för atopiker eller de som har rosacea. De bioniska produkterna är också välgörande för torr hud och lämplig att använda efter olika hudbehandlingar samt vid antiaging.