Peeling och krämer

Medicinsk hudvård framtagen utav två av branschens främsta forskare, Dr Van Scott och Dr Yu. De har skapat och innehar originalpatentet till den första glycolsyrapenslingen. Det var de som upptäckte AHA- och PHA syrornas föryngrande kraft, vilket revolutionerade behandlingen av åldrande hud. Neostrata är vetenskapligt avancerad, kliniskt beprövad hudvård som rekommenderas av hudläkare för att återställa, förbättra och synbart ge huden nytt utseende.

Neostratas produkter är mer än bara hudvård, man har tagit det bästa från forskning, vetenskap och natur. De har visat sig vara effektiva för många olika hudtyper och hudproblem, ambitionen är att hjälpa alla på ett effektivt och synbart sätt. Neostrata är för dig som tycker att hudvård är viktigt och vill se resultat.

Boka tid på vår laserklinik i Stockholm idag.KEMISK PEELING

Olika peelingar verkar olika djupt och används mot varierande indikationer.

TCA Peeling (Easy Peel TCA)
Vår starkaste peeling som används för allmän hudförnyelse och lokala hyperpigmenteringar.  TCA-peel förbättrar hudstrukturen och stimulerar nybildning av collagen och elastin i dermis (läderhuden).

Den innehåller
1. Triklorättiksyra – En stark syra som tränger ner i huden och stimulerar till nybildning av celler som i sin tur orsakar en stark fjällning av huden som kan pågå 1-2 veckor under vilken huden kan kännas torr o irriterad.
2. AHA-syror – som underlättar för TCA att nå djupare ner i huden samt
3. vitamin A, C, E och H.

EPP – Easy Phytic Peel
Easy Phytic Peel är en skonsam peeling som används för allmän uppfräschning av huden. Trött och sliten hud får direkt tillbaka sin fina och naturliga lyster. Easy Phytic Peel genomförs helst som en behandlingsserie á 3-6 behandlingar med 1 veckas intervall och ska helst efterföljas av egenbehandling med medicinska anti-aging krämer (innehållande vitaminer A, C, E). Den kan med fördel kombineras med andra behandlingar såsom TESS (transcutan Elektro Porations system), microdermabrasion eller IPL. Peelingen leder till eliminering av översta hudskiktet med döda hudceller vilket ökar penetrationen i de övre hudlagren och därmed djupare verkningsmekanism för de medicinska krämer som appliceras omedelbart efter att peelingen är gjord. Peelingen stimulerar även kollagennybildningen och leder således till ökad spänst och lyster i huden.

East Phytic Peel är en skonsam ”slow release peeling” – där syrorna frigörs långsamt under en längre tid, 30-60 minuter, vilket bidrar till en förlängd effekt av peelingen utan associerade risker.

Den innehåller:
1. AHA-syror Glycolic acid (Glykolsyra), Lactic acid (Mjölksyra) och Mandelic acid (Mandelsyra)
2. Phytic acid (Phyticsyra), en kraftig antioxidant som tar hand om de fria radikaler som frisätts i samband med AHA – syrornas verkan på huden och skyddar därmed huden från skadlig inflammatorisk reaktion. Just denna inflammatoriska reaktion (ofta  associerad med andra typer av kemiska peelingar som inte neutraliseras i tid) leder till oönskade bieffekter. Med Easy Phytic Peel slipper man alltså en sådan utveckling varför syra-peelingen är 100% säker.

ICP – Innovation Concept Peel
En kombination av syra-peeling som sker på kliniken samt produkter för hemmabruk. ICP är en mycket effektiv behandling av hyperpigmenteringar och solskadad hud. Den reducerar effektivt tecknen på hudens åldrande som är sol- och hormonrelaterade samt förbättrar och förstärker hudkvaliteten.

Den innehåller:
1. kojic acid och salicylic acid
2. K- och A–vitamin.


OM NEOSTRATA

Neostrata bygger på en sammansättning av unika, vetenskapliga ingredienser som var och en är mycket effektiva. Produkterna innerhåller bland annat:
– Peptider som stimulerar kollagenbildningen.
– AHA och PHA stimulerar cellbildningen och återfuktar. PHA används även på känslig hud och stärker dessutom hudens skyddsbarriär.
– E-vitamin och Antioxidanter skyddar huden mot de dagliga miljöangreppen. -Hualuronsyra som är kroppens egna fuktbärare

En annan värdefull upptäckt från Neostrata är Laktobionisk syra som är det senaste inom hudvårdsteknologin. Det är en effektiv antioxidant med fuktgivande egenskaper som drar till sig och binder fukt. Det gör huden mycket fylligare.
I hudvårdsprodukter finns det olika ämnen för att binda fukt men det är vetenskapligt bevisat att Laktobionisk syra är överlägset allting annat på att tillföra huden fukt.


OM PRODUKTERNA

Skin Active
Nya Neostrata Skin Active är en avancerad och komplett anti-age serier som tar itu med alla synliga tecken på åldrad hud. Skin Active innehåller bland annat NeoGlucosamin och Retinol som stärker matrixen som omger kollagencellerna och stimulerar bildandet av hyaluronsyra. Hudens underliggande struktur blir fylligare och ser fastare ut. Rynkor och fina linjer minskar inifrån och ut. Dessutom ökar cellförnyelsen och ojämnheter minskar.

PHA
Neostrata fortsätter att leda utvecklingen med sina nya forskningsresultat. Med PHA och lactobionicacid har Neostrata revolutionerat hudvården med ämnen som är minst lika effektiva som AHA men som inte irriterar huden. Produkterna innehåller PHA (polihydroxisyran) som passar alla hudtyper, inklusive känslig hud. PHA är sammansatt av flera hodroxidgrupper som återfuktar huden. Upprepad användning kan minska fina linjer och rynkor, och hjälpa till att ge en jämnare hudton.

AHA
Produkterna med grå etikett har en AHA-koncentration som varierar mellan 8-10 procent. Dessa produkter innehåller glyolic-och cirtic oxid.Citric acid är en antioxidant som har visat sig ha en betydande antiaging-fördelar.

Enlighten Trio
Denna serie hjälper effektivt mot de flesta pigmenteringsproblem, samtidigt som din hud får intensiv antiageingvård. Enlighten kombinerar bevisat blekande ingredienser som både arbetar på befintliga pigmenteringar och förebygger uppkomsten av nya. Med ämnen som retinol, SabiWhite och extrakt från fjällväxter ger vi nytt liv åt hud som drabbats av hyperpigmentering på grund av åldrande, hormonella förändringar och UV-strålning.

Bionic
Produkter som innehåller PHA och lactobionic acid och är lämplig för alla hudtyper, även för atopiker eller de som har rosacea. De bioniska produkterna är också välgörande för torr hud och lämplig att använda efter olika hudbehandlingar samt vid antiaging.