Tatueringsborttagning

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

 
Idag har dom flesta av oss en eller flera tatueringar. Visst älskar vi dom men av olika anledningar vill man också ta bort en tatuering, den blev kanske inte som du hade tänkt dig, du kanske har tröttnat på den eller kanske vill du bara sudda ut den för att göra om eller göra ny på området. Vi hjälper dig oavsett vad.

Utrustning

Vi använder en Q-switchad YAG-laser, det är den mest effektiva och säkra utrustningen som finns att tillgå för att ta bort tatueringar. Den har en mycket snabb och kort ljuspuls så att hudens naturliga pigment inte påverkas, dvs risken för ärrbildning och ljusare fläckar på huden är minimal.

Hur går vi tillväga?

Vi börjar alltid med en konsultation där vi tillsammans bedömer dina förutsättningar. Vi utgår från vart på kroppen tatueringen sitter, hudtyp, tatueringens kvalite, hudens läkningsförmåga mm. För säkerhets skull kan vi ibland utföra testskott för att utvärdera kroppens reaktion. Här får du svar på alla dina frågor och vi går igenom hur du på bästa sätt ska förbereda huden för en behandling.

Hur fungerar det?

Laserljuset passerar genom huden och tas upp av färgen i tatueringen. Det är en mycket hög ljusenergi på endast en tusendels sekund (Nanosekund). Ljuspulsen splittrar pigmentet från hudcellerna och det transporteras sedan bort av kroppens städceller vilka kallas makrofager. Allt pigment försvinner inte på en behandling utan en större del blir kvar i hudcellen och behandlingen måste upprepas på nytt efter 8 veckor. Antalet behandlingar varierar mellan 6-10 gånger. Resultatet beror på vilken kvalite det är på färgen, ålder på tatueringen, om det är en cover up (tatuering på annan tatuering) och självklart dina genetiska anlag,hur vår kropp väljer att ta hand om  det söndersprängda pigmentet. Det krävs flera behandlingar för att nå bra resultat och i vissa fall kan tatueringar efterlämna en svag skugga eller rester av pigment.

Efter behandlingen

Det behandlade området kan bli rodnat och sårigt och liten skorpbildning kan bildas över tatueringen. Viktigt att man skyddar området från solen i några dagar tills huden har läkt.

Resultatet av behandlingen kan variera från person till person och på olika ställen på kroppen. Samt inte mist beroende på vilket färgpigment som använts, dvs nyans och om det är av organiskt eller oorganisk typ. Därför kan vi aldrig i det enskilda fallet lova att dina tatueringar helt försvinner eller vilket slutresultat man kan uppnå. Oftast försvinner tatueringen helt utan att efterlämna rester.

Priser

2×2 cm     600:-

3×3 cm     800:-

5×5 cm     1000:-

10×10 cm  1450:-

Enskild bedömning vid större tatueringar