Se yngre ut med skonsam microdermabrasion i Stockholm | Lasercenter

Om behandlingen

Med högre ålder och solexponering ökar vårt lager av döda hudceller vilket resulterar i tjockare och ojämnare hud. Linjer, veck och rynkor fördjupas och grovporigheten blir tydligare.

Microdermabrasion är en skonsam metod för borttagning av det allt förtjockade hudlagret med döda hudceller. Mjukt och skonsamt slipas detta lager maskinellt genom att en tunn stråle med mikroskopiska partiklar av aluminiumoxid studsar fram och tillbaka mot huden varpå de döda hudcellerna avlägsnas och huden blir både mjukare och lenare. Ingen påverkan på de underliggande strukturerna sker.

När kan man göra microdermabrasion?
Microdermabrasion  i Solna genomförs främst för dess peelande effekter. Behandlingen kombineras med fördel med andra metoder fär att optimera slutresultatet. mest lämplig är kombinationen microdermabrasion och IPL samt microdemabrasion och kemisk peeling. Behandlingen skapar bättre förutsättningar för IPL-ljuset att nå djupare ner i huden för mer optimalt resultat. Detta har bevisats i många vetenskapliga studier. Microdermabrasion före kemisk peeling resulterar även här i bättre resultat än enbart peeling.

Vad ger microdermabrasion för effekt?
Microdermabrasion tar bort, minimerar små fina linjer samt vissa ytterst ytliga pigment och ärr på ansiktet. Djupare pigment påverkas inte. Huden blir omedelbart mjukare och lenare med en fräschare lyster efter varje behandling. Behandlingen motverkar talgkörtlarnas tilltäppning och leder till bättre dränering av talget vilket är gynnsamt vid akne. Tilltäppning av talgkörtlarnas mynning är en av några betydelsefulla faktorer för uppkomst av infekterade/inflammerade finnar.

Microdermabrasion är en metod vars effekt på intet sätt kan jämföras med laserbehandling (=Skin Resurfacing med Lux Fractional) som ger en avsevärt bättre effekt på akneärr, rynkor och linjer. Den kan dock med fördel användas som en förberedande behandling inför laserbehandling

Vilka områden kan behandlas?
Microdermabrasion i Stockholm  utförs över hela ansiktet och anpassas till ansiktets olika känsliga regioner (ex. under ögonen).

Behöver behandlingen upprepas?
Vi rekommenderar en behandlingsserie á 3-5 behandlingar med ca 2-3 veckors intervall för optimalt och mer långvarigt resultat. Nybildning av nya hudceller stimuleras på detta sätt varför det är nödvändigt med flera behandlingar om man vill minimera/eliminera små fina rynkor och mycket ytliga akneärr.

Är behandlingen smärtsam? Hur känns huden efter behandling?
Behandlingen är relativt smärtfri och väldigt skonsam även mot känsligare hud. Personer med Rosacea bör dock avstå. Efter behandlingen blir huden oftast lätt rodnad i någon timme. Inga andra bieffekter finns rapporterade.