Medicinsk hudvård | Lasercenter

HUDVÅRD SOM GER RESULTAT
”To know how to target, you need to know the target”

Cosmeceuticals är vad man idag kallar Medicinsk hudvård. En produkt får kallas för cosmeceuticals när den innehåller en viss halt av aktiva ämnen som vid regelbunden användning ger mätbart resultat på hudstrukturen. Det ligger mycket forskning och kliniska studier bakom dessa framgångsrika produkter. Till skillnad från den konventionella hudvården där endast epidermis förbättras (översta hudlagret) kan vi idag med hjälp av Cosmeceuticals även påverka och göra nytta på djupare hudlager, dermis (mellersta hudlagret) och nå på så vis snabbare och finare resultat.

Några av de vanligaste ingredienserna i medicinsk hudvård är s.k fruktsyror, AHA, PHA och retinoler. Tillsammans arbetar dessa med att föryngra huden (cellförnyelse), jämna ut hudstrukturen och hudtonen, ta bort pigmentförändringar och förebygga åldrandet. Det är alltid lättare att förebygga uppkomsten av en rynka än att ta bort den.

Hos oss på Lasercenter får du ta del av allt det bästa branschen har att erbjuda, kombinera detta med våra fantastiska behandlingar och resultaten blir oslagbara.

Träffa en av våra duktiga och mycket erfarna hudterapeuter för en kostnadsfri hudvårdsrådgivning!DERMACEUTIC

Dermaceutic var en av de första cosmeceuticals att utvecka produkter med hyaluronsyra, Vitamin C och retinol i höga koncentrationer. Dermaceutic är ledande inom skönhetsindustrin med att producera effektiva och resultatinriktade produkter med hjälp av olika kombinationer av ingredienser. Dermaceutic används av drygt 30.000 läkare världen över.

Dermaceutic har med deras stora kunskap om kemiska peelingarna utvecklat lättanvända, säkra och effektiva protokoll för alla viktiga hudtillstånd, från mycket ytliga till djupa kemiska peelingar.

Genom en progressiv metod där intensiteten på peelingen anpassas efter varje kund, samt en personligt anpassad hemmavårdsrutin, kan optimala resultat uppnås. Effekten av Dermaceutics cosmeceuticals och peelbehandlingar stöds av omfattande kliniska studier och är CE-märkta.

Kemisk Peeling från Dermaceutic

Läs mer om våra tre effektiva metoder för kemisk peeling.

OM NEOSTRATA

Medicinsk hudvård framtagen av två av branschens främsta forskare, Dr Van Scott och Dr Yu. De har skapat och innehar originalpatentet till den första glycolsyrapenslingen. Deras upptäckt av AHA- och PHA syrornas föryngrande kraft revolutionerade behandlingen av åldrande hud. Neostrata är vetenskapligt avancerad, kliniskt beprövad hudvård som rekommenderas av hudläkare för att återställa, förbättra och synbart ge huden nytt utseende.

Neostrata bygger på en sammansättning av unika, vetenskapliga ingredienser som var och en är mycket effektiv. Produkterna innerhåller bland annat:
– Peptider som stimulerar kollagenbildningen.
– AHA och PHA stimulerar cellbildningen och återfuktar huden. PHA används även på känslig hud och stärker dessutom hudens skyddsbarriär.
– E-vitamin och Antioxidanter skyddar huden mot de dagliga miljöangreppen.

– Hualuronsyra som är kroppens egen fuktbärare.
En annan värdefull upptäckt från Neostrata är Laktobionisk syra som är den senaste inom hudvårdsteknologin. Det är en effektiv antioxidant med fuktgivande egenskaper som drar till sig och binder fukt.

OM PRODUKTERNA

Skin Active
Nya Neostrata Skin Active är en avancerad och komplett anti-age serie som tar itu med alla synliga tecken på åldrad hud. Skin Active innehåller bland annat Neoglucosamin och Retinol vilka stärker matrixen som omger kollagencellerna och stimulerar bildandet av hyaluronsyra. Hudens underliggande struktur blir fylligare och ser fastare ut. Rynkor och fina linjer minimeras på så vis från djupet. Dessutom ökar cellförnyelsen och ojämnheter minskar.

PHA
Neostrata fortsätter att leda utvecklingen med sina nya forskningsresultat. Med PHA och lactobionicacid har Neostrata revolutionerat hudvården med ämnen som är minst lika effektiva som AHA men som inte irriterar huden. Produkterna innehåller PHA (polihydroxisyra) som passar alla hudtyper, inklusive känslig hud. PHA är sammansatt av flera hydroxidgrupper som återfuktar huden. Upprepad användning kan minska fina linjer och rynkor, och hjälpa till att ge en jämnare hudton.

AHA
Produkterna med grå etikett har en AHA-koncentration som varierar mellan 8-10 procent. Dessa produkter innehåller Glyolic-och Citric acid. Citric acid är en antioxidant som har visat sig ha en betydande anti ageing fördelar.

Enlighten Trio
Denna serie hjälper effektivt mot de flesta pigmenteringsproblem, samtidigt som din hud får intensiv anti ageing vård. Enlighten kombinerar bevisat blekande ingredienser vilka påverkar befintliga pigmenteringar och förebygger uppkomsten av nya. Med ämnen som retinol, Sabi White och extrakt från fjällväxter ger vi nytt liv åt hud som drabbats av hyperpigmentering på grund av åldrande, hormonella förändringar och UV-strålning.

Bionic
Produkter som innehåller PHA och lactobionic acid är lämpliga för alla hudtyper, även för atopiker eller de som har Rosacea. Bioniska produkter är också välgörande för torr hud och lämpliga att använda efter olika hudbehandlingar samt vid anti ageing.