Tatueringsborttagning

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING

Slide background

TATUERINGSBORTTAGNING


Idag har de flesta av oss en eller flera tatueringar. Visst älskar vi och njuter av dom under långa perioder men det förekommer att vi av olika anledningar önskar att tatueringen inte finns längre. Det kan bero på att tatueringen inte blev som vi hade tänkt oss, vi kanske har tröttnat på den eller vill bara sudda ut den för att göra om eller göra ny på området. På vår laser klinik i Solna hjälper vi er oavsett vad anledningen är.

Utrustning för tatueringsborttagning i Solna

Vi använder en Q-switchad YAG-laser som är den mest effektiva och säkra utrustningen som finns att tillgå för att ta bort tatueringar. Den har en mycket snabb och kort ljuspuls så att hudens naturliga pigment inte påverkas, dvs risken för ärrbildning och ljusare fläckar på huden är minimal.

Hur går vi tillväga?

Vi börjar alltid med en konsultation där vi tillsammans bedömer dina förutsättningar. Vi utgår från vart på kroppen tatueringen sitter, hudtyp, tatueringens kvalitet, hudens läkningsförmåga mm. För säkerhets skull kan vi ibland utföra testskott för att utvärdera kroppens reaktion. Här får du svar på alla dina frågor och vi går igenom hur du på bästa sätt ska förbereda huden för en behandling.

Hur fungerar det?

Laserljuset passerar genom huden och tas upp av färgen i tatueringen. Det är en mycket hög ljusenergi på endast en tusendels sekund (Nanosekund). Ljuspulsen splittrar pigmentet från hudcellerna varpå pigmentet transporteras bort av kroppens städceller, sk kallade makrofager. Allt pigment försvinner inte på en behandling utan en större del blir kvar i hudcellen och behandlingen måste upprepas på nytt efter 8 veckor. Antalet behandlingar varierar mellan 6-10 gånger. Resultatet beror på vilken kvalitet det är på färgen, ålder på tatueringen, om det är en cover up (tatuering på annan tatuering) och självklart dina genetiska anlag dvs hur vår kropp väljer att ta hand om det söndersprängda pigmentet. Det krävs flera behandlingar för att nå bra resultat och i vissa fall kan tatueringar efterlämna en svag skugga eller rester av pigment.

Efter tatueringsborttagning i Solna

Det behandlade området kan bli rodnat och sårigt samt en liten skorpbildning kan bildas över tatueringen. Viktigt att man skyddar området från sol i några dagar tills huden har läkt.

Resultatet av behandlingen kan variera från person till person var på kroppen tatueringen finns samt inte mist beroende på vilket färgpigment som använts, dvs nyans och om det är av organiskt eller oorganisk typ. Därför kan vi aldrig i det enskilda fallet lova att dina tatueringar helt försvinner eller vilket slutresultat man kan uppnå. Oftast försvinner tatueringen helt utan att efterlämna rester.

Priser för tatueringsborttagning i Solna

2×2 cm     600:-

3×3 cm     800:-

5×5 cm     1000:-

10×10 cm  1450:-

Enskild prisuppgift vid större tatueringar