Sant eller falskt om Fillers | Lasercenter

Det finns många fördomar och osanningar om injektionsbehandlingar, som Botox och Fillers. Nedan följer några av de vanligaste vi får möta om fillers här på Lasercenter i Stockholm.

Det är dåligt för kroppen

FALSKT vid användning av en ren fillers som är nedbrytbar.  Det finns permanenta, semipermanenta och tillfälliga fillers varav de senare starkt är att föredra. De permanenta produkterna består av, ofta för kroppen främmande material vilket kan leda till komplikationer såsom knöligheter, asymmetrier, inflammationer och missbildningar. Vi avråder därför starkt från användandet av dessa produkter idag. Allra bäst och säkrast är fillers baserade på det naturligt förekommande ämnet Hyaluronsyra. Fillersen, Belotero som vi jobbar med sedan 15 år tillbaka har använts i flera år över hela världen och över 20 miljoner behandlingar har hittills genomförts utan några sena eller bestående bieffekter. Den blev även utsedd till världens bästa produkt 2019-2020.

Fillers gör att man ser onaturlig ut

FALSKT. En kompetent och erfaren behandlare kan injicera fillers på ett sådant sätt att man endast framhäver och förbättrar de drag som varje individ redan har. För rätt individ och med rät behandlare är fillers oslagbart föryngrande med väldigt snabba resultat. Fillers kan även användas specifikt inom begränsade områden och indikationer såsom vid mörka ringar med insjunkningar under ögonen där rätt injicerad fillers resulterar i att man ser piggare ut. Om man har en liten haka eller odefinierad käklinje kan man lägga fillers där för att förbättra konturerna. Fillers kan även användas för att fylla ut gropar i huden, som t.ex. gamla acneärr, grop i hakan och liknande. Fillers absoluta styrka är att den kan användas över hela ansiktet, ja över hela kroppen och skapa ett föryngrande resultat som är oslagbart ifall den behandlingen genomförs av erfaren och estetisk duktig behandlare som vår läkare Jean Hadad. När behandlingar görs på rätt sätt syns det i den bemärkelsen inte att du blivit behandlad. Fillers i läpparna är något som många har åsikter om då de sett exempel där läpparna injicerats med en sådan mängd och på så sätt att du får det som i folkmun kallas ankläppar/duck lips. Även här gäller det att välja rätt behandlare för att få ett resultat som passar dig och ditt ansikte.

Det finns krämer som har samma effekt som botox eller fillers

FALSKT. Inga krämer eller produkter kan ge liknande effekt som injektioner med Botox eller fillers. Produkter kan förbättra hudens yta och ge fin effekt när det gäller t.ex. fukthalt, acne, känslighet eller ojämnheter i huden. Men om man vill exempelvis vill släta ut rynkor eller få en uppstramning i huden ger fillers och Botox (bland andra mer avancerade behandlingar) oslagbara resultat.

Om man börjar med fillers måste man alltid fortsätta för att inte riskera att huden blir än mer förslappad ifall man väljer att sluta.

FALSKT: Du kan när som sluta med fillers utan att riskera att huden blir sämre efter än före behandling. Rätt behandlad tillför fillers bara positiva egenskaper till huden som får en föryngrande långsiktig effekt. Ingen ”uttöjning” av huden sker och huden kan inte bli mer förslappad efter en beh. Tvärtom faktiskt, så får huden med ”rätt” val av behandlare och produkt, mer eller mindre en stimulering av kollagen som ökar hudens hållfasthet och motståndskraft mot framtida förslapning.

Intresserad av Fillers?

Lasercenter utför Fillers i Stockholm och har lång erfarenhet av injektionsbehandlingar. Om du är intresserad av att behandling av fillers eller botox är du varmt välkommen till oss. Om du önskar boka tid hos oss på Lansercenter, klicka dig vidare för att boka behandling av fillers eller bokning av botox. Du kan även kontakta oss för mer information eller besöka oss på vår klinik, vi finns på Solna Torg 19, plan 7. Varmt välkommen!

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum