PRP behandling i Stockholm - boka tid idag | Lasercenter

Hudföryngring med PRP

Förutom vad arvmassan döljer för oss exponeras vår hud under livets gång för sol, rökning, kemikalier, sjukdomar, mediciner m.m och vi utvecklar åldersfläckar, solskadad hud, pigmentfläckar och pigmentojämnheter, grovporighet, breda porer, rynkor, linjer och veck. Under det senaste decenniet har olika metoder utvecklats för att bekämpa dessa förändringar och vi har idag en hel verktygslåda till förfogande för att föryngra huden bort från dessa.

De effektivaste, ej laserbaserade metoderna är idag PRP, IPL, regelbundna kemiska el mekaniska peelingar (microdermabrasion), TESS (transcutan elektroporation), Mesoterapi och effektiva medicinska krämer.

Klicka på knappen nedan för att boka tid hos oss för PRP behandling i Stockholm.

BOKA BEHANDLING

PRP i Stockholm & Stamcellsbehandling

PRP eller ”Platelet Rich Plasma” är numera ett välkommet och effektivt tillskott inom estetisk hudföryngring men har länge använts inom bland annat idrottsmedicin, ortopedi och tandkirurgi för snabbare läkning av olika skador.  PRP som också kallas för stamcellsbehandling, vampyr- eller drakulametoden används idag inom skönhetsvård i syfte att föryngra huden genom bättre lyster, harmonisering av färgojämnheterna, dämpa ned mörka fläckar under ögonen, runt mun och andra områden på ansiktet, stimulera till ökad produktion av kollagen och elastin och skapa därmed en total uppfräschning av området som behandlas.

PRP/Behandling mot håravfall

Vi utför PRP i Stockholm eller ”Platelet Rich Plasma”. Det är idag en etablerad och vetenskapligt prövade behandling mot håravfall hos såväl kvinnor som män. PRP har länge använts inom bland annat idrottsmedicin, ortopedi och tandkirurgi för snabbare läkning av olika skador och det med stor framgång. PRP som också kallas för stamcellsbehandling, vampyr- eller drakulametoden används idag även inom skönhetsvård i syfte att föryngra huden. PRP i Stockholm injiceras i hårbotten och leder via lokal tillförsel av tillväxtfaktorer till nybildning av nya små, små kärl sk angiogenes samt till stimulering av skalpens hår- och stamceller vilket sammantaget resulterar i ett stopp av pågående håravfall, återhämtning av behåringens pigment, tjockare och tätare behåring, snabbare hårtillväxt samt i sällsynta fall även produktion av nya hårstrå på relativt kala områden. I huden leder PRP till hudföryngring genom ökad produktion av fr a hudens kollagen och elastin. I hårbotten leder det till stimulering av hårcellerna som då börjar producera nya och friskare hårstrå.

Om behandlingen

Genom att dra ut en liten mängd eget blod och centrifugera det kan man separera blodkomponenterna åt och på så vis komma åt den blodplättsrika delen av plasman som är rik på blodplättar vilka fungerar som kroppens reservoar för tillväxtmotor. Plasman dras sedan upp i sterila rör och insprutas i mkt små portioner i området som ska behandlas. Tillväxtfaktorerna drar sedan igång en kraftfull förnyelse av vävnaden den injiceras i, vanligast ansikte, hals och dekolletage.  Behandlingen kan med fördel kombineras med andra hudföryngringsmetoder såsom Kemisk peeling, IPL, Mesoterapi, Botox, Fillers samt laserbehandlingar beroende på underliggande behov.

Välkommen att boka din PRP i Stockholm på vår klinik.

Före & efterbilder PRP- Stamcellsbehandling

Frågor & Svar

Hur lång tid tar en PRP-behandling?

Read more arrow indicator

Behandlingen tar ca 45 min beroende på indikation och omfattning av området som ska behandlas.

Kan alla människor behandlas?

Read more arrow indicator

I princip ja, alla personer kan behandlas oavsett hudtyp. Rökning och alkohol har visat sig minska resultatet drastiskt och ska hållas på ett minimum för bästa resultat och helst inget intag alls fr ca 3 dagar innan behandling.

Vilka områden kan behandlas?

Read more arrow indicator

Alla områden med behov av föryngring kan behandlas. Oftast behandlas ansikte, hals, dekolletage, hårbotten o händer.

Vilka biverkningar kan förväntas av en PRP-behandlng?

Read more arrow indicator

Biverkningarna är av lokal karaktär o direkt relaterade till sticken i det behandlade området. Vanligast är mindre blåmärken, lättare svullnad o rodnad över det behandlade området. Dessa försvinner i regel efter något/några dygn.

Vilka resultat kan man förvänta sig av en PRP-behandling?

Read more arrow indicator

Resultaten varierar mellan individerna som behandlas beroende på hudens inbyggda förmåga till förnyelse samt grad av förändringar före beh . I de allra flesta fall blir hudens struktur och ton successivt bättre under de första veckorna och huden allt fastare och yngre de närmsta månaderna efter en behandling.

Hur länge håller resultatet?

Read more arrow indicator

I normal fallet och efter en initial kur på 2-3 beh med 1-2 månaders intervall håller resultatet upp till 18 månader med stor individuell variation.

Hur många behandlingar behövs det?

Read more arrow indicator

Första året rekommenderar vi en initial kur på 2-3 behandlingar med 1-2 månaders intervall för optimal effekt. Därefter räcker det med 1-2 behandlingar/år med 6-12 månaders intervall beroende på indikation. Upplägg diskuteras o utformas i samråd med ansvarig behandlande läkare/sjuksköterska utifrån hudens tillstånd o behov.

Priser för PRP

PRP

1 behandling

3 500 kr

Paket á 3 beh

9 000 kr

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum

Pin iconÖppettider

Mån – Tors: 9.00 – 19.00
Fre: 9.00 – 16.00
Lördag-söndag: STÄNGT

Dermapen

Dermapen är en avancerad microneedlingsbehandling som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt. Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt beskrivet, orsakar Dermapen en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan. Den börjar producera nytt kollagen och det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur.

Dermapen var den första microneedlingspennan på marknaden och är fortfarande marknadsledande världen över. Med sin unika vertikala teknik, 12 tunna och sterila engångsnålar, en stark motor och en automatiskt vibrerande funktion, skapar Dermapen upp till 1300 mikrokanaler i huden per sekund. De behandlingspreparat man använder kan därför effektivt penetrera huden för optimalt upptag och effekt. Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskemål.

Dermapen rekommenderas för:

  • Fina linjer och rynkor
  • Oren hud och acne
  • Hudföryngring
  • Pigmenteringar
  • Stora porer
  • Ärr, acne ärr
  • Hudbristningar

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter Dermapen behandlingen. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Behandlaren rådger alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.

Infuzion System

Infuzionsystem är en helt ny revolutionerande nålfri antiage behandling.

Med hjälp av en patenterad kula av keramik slussar man ner Hyaluronsyra 2-3 mm ner i dermis helt utan nålar. Behandlingen som kan likställas med en skin booster görs helt utan nålar eller stick. Jontoforestekniken som behandlingen bygger på är en välkänd behandlingsmetod som använts i många år inom skönhetsvården. Med hjälp av galvanisk ström ökar man hudens genomsläpplighet så att hyaluronsyran penetrerar ner i huden och återfuktar på djupet. Vill du ha en nålfri och relativt behaglig skin booster i Stockholm så är vi rätt klinik för dig.

Med infuzion som också kan likställas med nålfri mesoterapi i Stockholm kan man jämna ut fina linjer, återfukta huden, minska porer, tona ner mörka ringar runt ögonen och ge huden en naturlig lyster samt en jämnare yta. Behandlingen kan utföras på alla hudtyper, även på personer med torr och känslig hud.

Den patenterade keramikkulan fästs på en injektionsspruta som fylls på med steril hyaluronsyralösning. Därefter lägger man sprutan i en speciell behållare och kulan laddas med ström, sedan rullas kulan över ansikte, hals, decolletage och händer samtidigt som substansen slussas ner i huden via kulan. Resultat kan ses efter första behandlingen, likt en skinbooster får man en fantastisk lyster och en fylligare yta. Man rekommenderar en kur på 3 behandlingar för att uppnå bästa resultat, därefter underhåller man resultatet med 1 behandling varje 6 månader. Behandlingen tar ca 30 min att utföra, den är reaktivt smärtfri och biverkningsfri. Ibland kan behandlingen kännas som små stickningar och en lätt rodnad kan uppstå.

Microdermabrasion

Med högre ålder och solexponering ökar vårt lager av döda hudceller vilket resulterar i tjockare och ojämnare hud. Linjer, veck och rynkor fördjupas och grovporigheten blir tydligare.

Microdermabrasion är en skonsam metod för borttagning av det allt förtjockade hudlagret med döda hudceller. Mjukt och skonsamt slipas detta lager maskinellt genom att en tunn stråle med mikroskopiska partiklar av aluminiumoxid studsar fram och tillbaka mot huden varpå de döda hudcellerna avlägsnas och huden blir både mjukare och lenare. Ingen påverkan på de underliggande strukturerna sker.

Läs mer om microdermabrasion här.

Tess

Detta är en unik behandling som ökar cellernas upptagningsförmåga 400 gånger jämfört med traditionell applicering av krämer såväl kosmetiska som medicinska.Utrustningen utvecklades utifrån upptäckten som gav nobelpris i kemi 2003 och sedan dess fått FDA-godkännande för ansiktsbehandlingar i hudföryngrande syfte. Den används flitigt i Hollywood sedan flera år tillbaka med helt fantastiska och revolutionerande resultat.

TESS skapar mycket svaga elektromagnetiska fält som orsakar en förändring i cellmembranens laddning och genererar omedelbart en rotation av vissa kanalproteiner i cellväggarna ansvariga för transporten av substanser in till cellernas inre där de senare huvudsakligen utöver sina effekter. Med andra ord kan vi med TESS effektivt slussa in för huden nödvändiga substanser såsom vitaminer, antioxidanter, mineraler, hyaluronsyra m.m. och på så vis mätta huden med dessa essentiella ämnen och därmed snabbt och effektivt bidra till hudens restaurering och föryngring.

Penetrationen av substanser kan gå så djupt som 15 mm in i huden!

Behandlingen lämpar sig för fina linjer, torr, slapp- o trött hud eller generellt åldrad hud. Den kombineras med fördel med ex. kemisk skonsam peeling eller andra laserbehandlingar såsom IPL, skin tightening (huduppstramning) eller efter skin resurfacing för att uppnå mer effektiv huduppstramning och hudföryngring.

Behandlingen är helt smärtfri, säker och leder till resultat som känns och syns. Effekten av behandlingen är enastående. Behandlingen ska helst genomföras som en kur på 5 behandlingar med 1 veckas intervall som därefter följs av underhållsbehandlingar 1 gång/mån- 1 gång/var 3:e månad för mer hållbara och långsiktiga resultat. Den kan även genomföras som singelbehandling inför t.ex. en fest eller högtid.

Kemisk peeling

Olika peelingar verkar olika djupt och används mot varierande indikationer. Läs om vår kemiska peeling här.

Krämer

Samtliga våra produkter är farmaceutiskt framställda med samma dokumentations krav som för läkemedel.

Produkterna är grundligt dermatologiskt och vetenskapligt testade för att vara säkra vid användningen. De innehåller endast medicinskt dokumenterade ingredienser vilka bidrar till reparation och förebyggande av negativa förändringar i huden. Produkterna är ej testade på djur. Nedan följer beskrivning av några viktiga krämer.

Retiderm-K (Nattkräm)

Består av högkoncentration av A- och K-vitamin samt hyalyronsyra. Retiderm-K peelar huden långsamt genom sin kraftiga stimulering av cellnybildningen. Den reparerar och återuppbygger huden och ger synliga väsentliga hudförbättringar.Regelbunden användning av retiderm-K resulterar även i spänstigare och fastare hud genom stimulering av kollagen och elastincellerna.

Retiderm-K gör huden ljuskänslig och ska därför inte användas under en period då solexponeringen är hög.

Siax Hepta (=Botoxkräm)
Siax Hepta är en kräm som aktivt förebygger och reducerar fina linjer. Den kan med fördel användas mot fina linjer runt ögon, mun samt pannan. Krämen innehåller en aktiv substans som relaxerar de ytliga muskelfibrerna i hudens yttersta lager o slätar på så vis ut fina linjer. Siax hepta kan med fördel användas i kombination med Botox.

Redevit A+C (dagkräm/serum)
Redevit A+C har generellt sett en reparerande effekt och ökar hudens elasticitet. Redevit A+C  består av 2 högeffektiv antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och motverkar ett för tidigt åldrande av huden. Redevit A+C kan bleka hyperpigmenteringar och förbättra hudens yta och lyster.

Redevit A+C bör genomföras i kurer om 12 veckor med några månaders intervall.

Solskydd
Vi bevittnar allt varmare klimat och intensivare solstrålar vilka snabbt kan ge oss oönskade hud- o åldersförändringar. Man bör därför idag använda väldigt hög solskyddsfaktor på ansiktet (över 50) o övriga känsliga kroppsdelar för att undvika dessa skadliga reaktioner.  Förutom totalfilter mot IR, UVA och UVB inehåller våra solskydd även antioxidanter och återfuktande beståndsdelar som ser till att skydda, återfukta och regenerera hudcellerna. Krämen fungerar således som solskydd, dag- o nattkräm under sommarperioden och rekommenderas i kombination med alla ljusbehandlingar såsom laser o IPL.

PRX-T33

PRX -T33 är en banbrytande patenterad nålfri biorevitaliserande behandling, tillverkad av det italienska företaget GPQ. PRX är en CE märkt medicintekniskt klassad produkt där man genom att kombinera TCA, (Triklorättiksyra) med Väteperoxid ( H2O2) samt Kojicsyra i ett precist PH-värde får en effektiv behandling utan den efterreaktion (kraftig torrhet, rodnad och avflagning) som en traditionell TCA-peel ger. Detta medför att patienten snabbt kan återgå till sina vanliga aktiviteter. Behandlingen är även möjlig att utföra på mörkare hud samt under alla årstider då ingen ökad ljuskänslighet ses.

Läs mer