Effektiv acnebehandling i stockholm med iClear® för 3.000 kr | Lasercenter

Acnébehandling

I puberteten stimuleras talgkörtlarna av manligt könshormon till förstoring och ökad produktion av talgsekret (=hudfett). Detta leder till försnävning av talgkörtlarnas utförsgångar med begränsad tömning av talgsekretet som följd. Hudbakterien Propionebaketrium acnes (P.acné), som huvudsakligen livnär sig på hudfettet, får nu möjlighet att växa och förökas kraftigt. Detta tillsammans med bildande av avfallsprodukter leder till inflammation, infektion och svullnad i huden. Aknen visar sig då som röda och oftast ömma små knutor fyllda med talg, slaggprodukter och var. Den drabbar nästan alla tidigt i puberteten och ökar oftast i svårighetsgrad till 20-årsålder innan den börjar avta. Hos några individer fortgår problemen ända upp i 40-årsåldern. Mycket svåra former av akne med böldliknande utslag förekommer och benämns då böldakne. Dessa läker oftast med ärrbildningar för livet.

Centralt i acnébehandlingen är att dels försvåra för bakterien P-acné att föröka sig och spridas samt att minska talgproduktionen för att underlätta dräneringen och minska svullnaden och inflammationen. Antibiotika av typen Tetracykliner (=Tetralysal) används ofta för första ändamålet men behöver intas under flera månader samtidigt som man måste vara försiktig med solexponeringen. Uttorkande krämer brukar användas för andra ändamålet (minskad talgproduktionen) i syfte att förstärka totaleffekten av behandlingen. I-clear är utrustningen att använda/välja istället för långvarig antibiotikabehandling, se nedan. Vi är bästa kliniken för aktiv acne behandling i Stockholm.

Boka tid för en aknebehandling på vår klinik i Stockholm.

BOKA BEHANDLING

Före- och efterbilder acnébehandling

FRÅGOR & SVAR

Vad är iClear?

Read more arrow indicator

iClear® är ett unikt intensivt och rent Blå-violett ljus för behandling av akne. iClear® använder den bevisade Selective Photo Clearing (SPC) teknologin för att ödelägga Propionebakterien, snabbt och enkelt utan att orsaka någon skada på omgivande vävnad.

Hur fungerar iClear?

Read more arrow indicator

iClear® sänder ett kontinuerligt högintensivt ljus med en unik våglängd för att nå ända ner till propionebakterien i talgkörtlarna. P.acne bakterien är mycket känslig och dör snabbt när den träffas av det specifika blå-violetta ljuset. Mindre än 15% av patienterna svarar dock inte på behandlingen troligen pga att aknen orsakas av annat än Propionebakterien. Behandlingen är inte smärtsam. De flesta känner inget alls, några kan tycka att det pirrar lite i huden.

Hur går akné behandlingen i Solna till?

Read more arrow indicator

Behandlingen består av totalt åtta ljusbehandlingar under fyra veckor, dvs. två gånger per vecka. I enstaka fall kan ytterligare 1-2 behandlingstillfällen bli aktuella. Du ligger bekvämt och lyssnar på din favorit musik medan ena ansiktshalva behandlas ”solas” åt gången i 15-20 minuter. Total tid per behandlingsomgång är mellan 30-40 min. Du bär speciella skyddsglasögon för att säkerställa att dina ögon inte skadas under behandlingen. Viktigt att du inte missar fler än en ljusbehandling då annars hela serien måste startas om.

Är iClear säkert? Finns det några biverkningar?

Read more arrow indicator

iClear® är bland de säkraste behandlingsmetoderna som finns idag. Den Selectiva Photo Clearing teknologin använder ljus som är UV-säkert. Med I-Clear® finns det inga kända bieffekter och man undviker dessutom alla biverkningar förenade med långtidsanvändning av antibiotika eller andra preparat såsom Roacutan (vitamin A i höga doser).

Vem kan bli behandlad med iClear?

Read more arrow indicator

Alla med mild till måttlig Aktiv akne kan behandlas säkert och effektivt med iClear®. Patienter som äter fotosensibiliserande läkemedel (Roacutan, Tetralysal, Tetracyklin, Vibramycin el Doxyferm) skall avstå. Patienter med vissa sjukdomar som ger ökad ljuskänslighet såsom SLE, LE el Porfyri samt gravida eller ammande kvinnor behandlas inte.

Hur ser man ut efter en acnebehandling ?

Read more arrow indicator

Ingen sårbildning eller rodnad uppstår och du kan återvända direkt till ditt arbete eller skola efter genomförd acnebehandling på vår klinik i Stockholm. Under behandlingsseriens gång kan man ibland få en övergående uppblossning av akne mellan andra och sjätte behandlingsomgången, beroende på bakterieförstörelsen och frisättande av inflammatoriska substanser. Detta är övergående. Undvik att klämma hemma mellan behandlingarna. Rengör ansiktet med mild aknerengörning. För bästa möjliga resultat rekommenderas du att sköta din hud med av oss rekommenderade produkter.

Njut av en ren hud med iClear Photo Clearing

Priser för aknébehandling

Akne

För en behandlingsserie bestående av 8+2 behandlingar.

3 000 kr

Välkommen till Lasercenter för en kostnadsfri konsultation om din acnebehandling i Stockholm!

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum

Pin iconÖppettider

Mån – Tors: 9.00 – 19.00
Fre: 9.00 – 16.00
Lördag-söndag: STÄNGT