Fettsugning i Stockholm rekommenderad klinik | Lasercenter

Allmänt om ingreppet

Fettsugning är en kirurgisk behandling för att ta bort oönskade fettansamlingar från tydligt lokaliserade områden på kroppen. Vanligt idag är fettsugning av  överarmar, mage, venus berget, flanker, kärlekshandtag, höfter, lår och insidan av knä. Fettsugning är inte ett alternativ till bantning och motion utan ett komplement till dessa då man trots egna ansträngningar fortsatt besväras av lokala fettdepåer på vissa områden. För att operationen ska bli lyckad och effekterna bestående krävs att patienten lever ett sunt liv med rätt kost och helst regelbunden fysisk träning. Att försöka ligga stabilt i vikt och helst gå något ner i vikt efter fettsugningen är en förutsättning för att de borttagna fettdepåerna inte ska återbildas i samband med en ny viktuppgång.

Mycket populärt idag är fettsugning av kärlekshandtag/flanker och fettsugning av venus berget, det så kallade supra pubis fettet eller på engelska ”FUPA” som är slang för Fat Upper Pubic Fat. Ingreppet är snabbt gjort i lokal bedövning med väldigt fina resultat som följd.

Fettsugning i Solna sker i lokal bedövning och maximeras, till 1-2 områden på kroppen för att hålla riskerna på en väldigt låg nivå. Fettsugningen sker på ett traditionellt sätt med en kanyl som förs in fram och tillbaka i fettdepån. Kanylen är kopplad till en vakuumslang som gör att fettet kan sugas ut. För varje område som fettsugs brukar det bli 1-2 ärr som är cirka 2-3 mm stora. Rekonvalescenstiden variera beroende på omfattningen av ingreppet och brukar i regel ligga mellan 1-2 veckor. Hos oss är du alltid trygg. Vi tar emot patienter från hela stor Stockholms regionen, från Täby, Sollentuna, Kista till Nacka.

Fettsugning, liposuction i Stockholm ska vara säker och effektiv. Hos oss är du alltid trygg.

BOKA BEHANDLING

Före- och efterbilder fettsugning

Visa fler

FRÅGOR & SVAR

Kan man göra fettsugning på flera ställen samtidigt?

Read more arrow indicator

Det är möjlighet att göra fettsugning på flera ställen vid samma operationstillfälle. Men för att minimera riskerna med ingreppet har vi valt att begränsa antalet till 2 områden.

Vad finns det för möjliga biverkningar/komplikationer?

Read more arrow indicator

Den vanligaste komplikationen efter en fettsugning är att det kan uppstå ojämnheter i fettvävnaden som syns under huden. Detta kan påtagligt reduceras om fettsugningen följs upp med ex. lokal bindvävsmassage-(LPG) behandling två veckor efter genomfört ingrepp. Mycket mer sällan förekommande är risken för blodpropp. Denna typ av komplikation har stark koppling till stora och mer omfattande operationer varför vi på lasercenter bestämt oss för att endast genomföra begränsade behandlingar vid ett och samma tillfälle. Blodpropps förebyggande behandling kan ges till de fåtal patienter med känd ökad risk för blodproppsbildning. Behandlingen ges då med sprutor op dagen och i cirka en vecka efter operation. Noggrann genomgång och bedömning görs i samband med konsultationen.

Är fettsugningsoperationen smärtsam?

Read more arrow indicator

Fettsugning i Solna görs i lokal bedövning och tar mellan 1-2 timmar beroende på vilket/vilka områden som behandlas. Smärtan efter fettsugning brukar anses som måttlig och beskrivs som ömhet och kraftig träningsvärk. Ju större område som fettsugits desto större smärta varför vi rekommenderar värktabletter av typen Paracetamol till exempel Alvedon, Panodil eller starkare t ex Citodon. Tabletter som innehåller acetylsalisylsyra (sk antiinflammatoriska medel) såsom Voltaren, Diklofenak, Iprén, Naprosyn, Naproxen etc kan däremot öka blödningsbenägenheten och bör därför undvikas två veckor före och två veckor efter operation.

Hur mår jag efter operationen? Måste jag sjukskriva mig?

Read more arrow indicator

Det behandlade området blir svullet och blåmärken kan uppstå. Både svullnaden och blåmärken avtar gradvis under de första 2 veckorna. Redan då kan du se de nya kroppskonturerna. Stygnen tas efter ungefär 10 dagar och direkt efter operationen får du en gördel som du ska bära i upp till fem veckor för att effektivisera läkningsprocessen. Efter en mindre fettsugning kan du börja arbeta igen efter några få dagar, medan efter en större fettsugning kan du behöva vara sjukskriven i 2-3 veckor.

Vad kostar fettsugning?

Read more arrow indicator

Från 12.000 kr. Se full lista nedan för fettsugning priser i Stockholm.

Blir min hud slapp efter fettsugningen?

Read more arrow indicator

De bästa kandidaterna för fettsugning är individer med relativt normal vikt med tylligt avgränsade fettdepåer. Stram hud med hög elasticitet får en bättre effekt då huden har lättare att dra ihop sig ock följa efter underlaget. Hud med nedsatt elasticitet pga. celluliter, bristningar, kraftig viktnedgång eller naturligt åldrande har svårare att dra ihop sig efter en fettsugning och i vissa fall inte alls. Efterbehandling med bindvävsmassage (LPG) kan då förbättra slutresultatet. Ytterligare kirurgi för att strama upp eller ta bort överskottshuden kan bli aktuell i svårare fall.

Blir jag av med mina celluliter efter fettsugningen?

Read more arrow indicator

Tyvärr har fettsugningen en mycket begränsad verkan på celluliter. För att reducera celluliterna ska en fettsugning kombineras med andra metoder som t ex lipolysinjektioner i kombination med U-ljud och bindvävsmassage (LPG). Dessa är mycket effektiva när det gäller att förbättra hudens elasticitet, jämna ut dess struktur och reducera celluliter.

När kan jag börja träna igen?

Read more arrow indicator

Träning kan återtas 2-3 veckor efter en liten och 4-5 veckor efter en större fettsugning.

Priser för Fettsugning

Fettsugning

Fettsugning Haka

15 - 20 000 kr

Fettsugning Överarmar

18 - 23 000 kr

Fettsugning Mage, nedre del (nedom naveln)

18 - 23 000 kr

Fettsugning Mage övre och nedre del

25 - 35 000 kr

Fettsugning Venus berget

14 - 18 000 kr

Fettsugning kärlekshandtag

18 - 25 000 kr

Fettsugning Ridbyxlår

18 - 23 000 kr

Fettsugning Insida lår

18 - 23 000 kr

Fettsugning Insida knän

12 - 15 000 kr

Varierande paketrabatt tillkommer vid behandling av 2 mindre områden samtidigt.

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum

Pin icon

Mån – Tors: 9.00 – 19.00
Fre: 9.00 – 16.00
Lördag-söndag: STÄNGT