Huduppstramning/ Ultherapy/ Trådlyft

Slide background

Ultherapy / Trådlyft

Huduppstramning

Slide background

Huduppstramning
Ultherapy / Trådlyft

Slide background

Huduppstramning
Ultherapy / Trådlyft

Slide background

Huduppstramning
Ultherapy / Trådlyft


Huduppstramning utan kirurgi

I dagens allt ökande livslust, tempo och krav efterfrågas allt mer alternativa behandlingar till kirurgiska skönhetsingrepp i syfte att förändra, föryngra, strama upp och modifiera huden för att uppnå ökat välbefinnande. Man vill ha förändringar med säkra, snabba och effektiva metoder och helst utan bieffekter och lång konvalescens. I syfte att tillmötes denna efterfråga bevittnar vi idag en fantastisk utveckling av alternativa, icke kirurgiska metoder såväl injektions- som laserbaserade. Ansiktslyft utan kirurgi i Stockholm är idag en av de mest efterfrågade behandlingarna på vår klinik i Solna.

Trådlyft, volymlyft med fillers och uppstramning med laser eller U-ljud är resultat av en sådan utveckling och är idag allmänt accepterade inom estetiska behandlingar i syfte att åstadkomma uppstramning av huden utan komplicerande kirurgi.

ALLMÄNT OM HUDEN

Huden har en yta av 1,5-2,0 kvm och svarar för 15% av kroppsvikten. Dess tjocklek varierar fr 0,5 mm (ögonlock) till 4 mm (fotsula). Huden är en av de mest hållfasta vävnaderna vi har och 10 mm bred hudbit kan bära upp till 12 kg. Huden=Cutis är uppbyggd av överhuden=epidermis och läderhuden=dermis. Under dessa 2 hudlager tar ett lager fett och bindväv vid=subcutis. Överhuden som är enbart 0.1-0,2 mm tjock bortsett från handflator och fotsulor (1 mm) består i sin tur av flera skikt med hudceller, keratinocyter, i olika faser.

I övergången överhud-läderhud hittar vi melanocyter, melaninproducerande celler som producerar melanin, ett pigmentprotein som skyddar oss mot solens skadliga strålar. Keratincellerna producerar keratin som bl a skyddar oss mot angrepp av syror och baser. Keratinocyterna utvecklas/åldras och vandrar uppåt i huden för att slutligen bilda överhudens yttersta skikt bestående av platta, döda hudceller vilka faller av i långsam takt eller kan avlägsnas snabbare när vi peelar oss.

Läderhuden (dermis) som är 1-4 mm tjock består oftast av ett ytligt luckert skickt innehållande bl a tunna bindvävstrådar samt ett djupare skikt bestående av tät bindväv (grova bindvävstrådar) som ger huden dess hållfasthet. Bindväven, kollagen, produceras av bindvävsceller, fibroblaster som även producerar elastin för att upprätthålla god hållfasthet och elasticitet i huden så länge dessa cellers produktivitet är hög. I takt med hudens naturliga åldrande, grad av solexponering, kemikalier och rökning minskar dessa cellers produktion av bl a kollagen vilket resulterar i veckbildning och förslappning av huden. Läderhuden(=kollagenskiktet) är i huvudsak vår måltavla när vi vill strama upp huden oavsett metod.

 

OM BEHANDLINGEN

 Ansiktslyft utan kirurgi kan idag genomföras på flera olika sätt som tex med fillers, U-ljud, laser eller trådar. Syftet med fillers är att återskapa ansiktsformerna och konturerna (se mer om fillers här) och på så vis få tillbaka ens ungdomliga utstrålning och utseende. Andra populära metoder förlitar sig på olika lasrar, kollagenstiumelerande trådar och den absolut senaste metoden, Ultherapy, U-ljuds baserad teknologi med många fördelar jämfört med andra.  Här kommer vi att ta upp uppstramningen med Ultherapy, trådar = Trådlyft och laser = StarLux Deep IR.

1. ULTHERAPY. 
Ultherapy originalet bland HIFU-behandlingar (= High Intense Focused Ultra sound), är en icke-invasiv behandling, som använder högintensivt mikrofokuserad ultraljudsenergi för att lyfta och strama upp huden naturligt – utan kirurgi och återhämtningstid.

Denna behandling utnyttjar kraften från ultraljud för att igångsätta en kollagenstärkande effekt. Till skillnad från laser, radiofrekvens, kirurgi och andra tekniker avger Ultherapy rätt mängd ultraljudsenergi på rätt djup och i rätt temperatur genom hudytan. Ultherapy®-behandlingen är den enda icke-invasiva behandlingn som är godkänd av U.S. FDA för lyft av huden på halsen, vid ögonbrynen och under hakan och godkänd för specifik reducering av linjer och rynkor i dekolletage. Ultherapy kan därför hjälpa dig att få ett fräschare och mer ungdomligt utseende ända från pannan till bröstet. Till skillnad från andra och oftast billiga HIFU behandlingar i Stockholm är Ulthera originalet med lång vetenskaplig dokumentation bakom sig, har rätt energinivåer som levereras till rätt djup tack vare visualiseringen av hudens samtliga lager, obestridligt effektiv världen över och görs endast 1 gång för rätt resultat.

Fördelarna med Ultherapy:
. Icke-kirurgisk
. Ingen sjukskrivning
. Bygger upp kollagen
. Naturligt resultat
. Säker ultraljudsbehandling

Maskine

Säkert ultraljud. Ingen kirurgi.
Ultherapy tillför fokuserad ultraljudsenergi till samma hudskikt som kirurger inriktar sig på vid plastikkirurgi — utan att skära i eller skada hudens ytskikt. Denna energi initierar kroppens naturliga reaktion att stimulera tillväxt av nytt, fräscht kollagen och stärka svagt kollagen. Patienter upplever en initial effekt direkt efter behandlingen, men de slutgiltiga resultaten kommer att visa sig över en period på 2-3 månader när ny kollagen byggs upp, vilket gradvis lyfter och stramar upp huden i ansiktet och halsen, och slätar ut huden på dekolletaget.

Till skillnad från behandling med laser, radiofrekvens och andra tekniker tillför Ultherapy energi på optimala djup i huden samt med optimal temperatur och precision utan att skada hudens ytskikt. Ultherapy är även ensamt om att använda ultraljudsvisualisering, vilket ger läkaren möjlighet att se de vävnadslager som behandlas, och därmed säkerställa att energin tillförs säkert till det område där det har optimal effekt. Ultherapy är ett spännande alternativ för dem som inte är redo för kirurgi — och för patienter som vill förlänga effekten av plastikkirurgi.

Vetenskapligt bevisad
Data från en unik Ultherapy-studie där patienter genomgick en Ultherapy-behandling på ena sidan av ansiktet visar att Ultherapy-behandling leder till en kvantitativ ökning i graden av kollagenproduktion. Analysen av hudvävnad bevisade att Ultherapybehandlingen gav en i genomsnitt 40% ökning av kollagenproduktionsgraden. Speciellt för kollagentyperna I och III — de typer som oftast förknippas med åldrande — var graden av kollagenproduktion på den sidan av ansiktet som behandlats med Ultherapy 21–68 % högre än den obehandlade sidan.

Behandlingsområden
Ultherapy lyfter huden i ansiktet, på halsen samt under hakan och ögonbrynen. Perfekta resultat kan uppnås med en ansikts- och halsbehandling på hud med mild till moderat slapphet.

Hals och haka
Ultherapy möjliggör icke-kirurgiskt lyft i hals- och hakområdet genom att stimulera tillväxten av ny kollagen djupt inuti huden, utan kirurgi eller återhämtningstid.

ultherapy-Non-invasive-neck-and-chin-lift

Se flera före och efter-bilder i galleriet nedan

Ögonbrynslyft
Ultherapy ger utan användning av nålar och injektioner ögonbrynen ett lyft, och därmed ett fräschare utseende, utan kirurgi och downtime. Kliniska studier visar på ett genomsnittligt ögonbrynslyft på 1,7 mm efter en enda behandling.

ultherapy-Non-invasive-brow-lift

Se flera före och efter-bilder i galleriet nedan

Decolltage och bröstområdet
Ultherapy reducerar de fina linjerna och rynkorna på dekolletage och bröst. Rynkor och linjer på bröstet kan ofta vara avslöjande ålderstecken, och därför vill många patienter behandla sitt dekolletageområde samtidigt som ansikte och hals behandlas. Kliniska tester visar på tydliga resultat efter bara en Ultherapy-behandling, som följs upp efter 90 och 180 dagar.

ultherapy-Decollete-chest-treatment (1)

Se flera före och efter-bilder i galleriet nedan

Vanliga frågor
Om du vill veta mer om behandling med Ultherapy hittar du de vanligaste frågorna här.

Vad är unikt med Ultherapy?
Ultherapy är den enda icke-invasiva estetiska behandlingen som är:

– U.S. FDA-godkänd för lyft av huden
– U.S. FDA-godkänd för specifik behandling av dekolletage
– U.S. FDA-godkänd för användning av ultraljudsavbildning för visualisering av vävnad under behandlingen

Ultherapy har också europeisk CE-märkning.

Hur lång tid tar behandlingen?
Behandlingens längd beror på vilket område som behandlas och på din individuella behandlingsplan. Ansikts- och halsprocedurer tar 60–90 minuter, medan decolletagebehandling tar ca 30 minuter.

Kommer jag att behöva ta ledigt?
Ingen efterbehandling är nödvändig. Du kan återgå till dina normala aktiviteter direkt efter en Ultherapy-procedur.

När kommer jag att se resultaten? Hur länge kommer de att hålla i sig?
Du kan komma att se en del initiala effekter, men de slutgiltiga resultaten kommer att visa sig över en period på 2–3 månader, då svagt kollagen ersätts med tillväxt av nytt kollagen. När huden fortsätter att åldras kan framtida touch up-behandlingar bidra till att hålla jämna steg med den naturliga åldringsprocessen. För många patienter känns det tryggt att veta att det är vetenskapligt bevisat att Ultherapy ökar kollagenproduktionen i deras hud.

Hur känns behandlingen?
När ultraljudsenergin tillförs kommer du att känna hur små mängder energi deponeras till exakta djup i huden, vilket indikerar att processen för kollagenuppbyggnad har påbörjats. Komfortnivån varierar från person till person, men känslan håller bara i sig så länge ultraljudsenergin tillförs. Din läkare kommer att vidta åtgärder för att göra upplevelsen så behaglig som möjligt, och de flesta patienterna lämnar mottagningen välmående och entusiastiska inför de kommande resultaten.

Är Ultherapy säkert?
Den FDA-godkända Ultherapy-proceduren har använts på ett säkert sätt i över 1 miljon behandlingar över hela världen. Ultraljudsenergi har använts på ett säkert sätt för medicinska ändamål i över 50 år. Dessutom genomgår varje läkare som använder Ultherapy en omfattande utbildning i procedurer och verktyg, och därmed kan du tryggt välja Ultherapy.

Finns det några biverkningar?
Du kan komma att uppleva lite rodnad under några timmar efter proceduren. Det är inte ovanligt med lite lätt svullnad under några dagar, eller stickande/ömhet vid beröring under några veckor efter behandlingen, men dessa besvär är milda och övergående. Det kan även uppstå mindre vanliga biverkningar efter proceduren, ex. tillfälliga områden med blåmärken eller domningar som din läkare kommer att gå igenom med dig.

2. TRÅDLYFT. 
En ny o effektiv metod att strama till huden utan kirurgi. Trådlyft är en enkel, snabb, säker och kostnadseffektiv behandling som kan genomföras på flertalet områden på kroppen där huden är slapp. Vanliga områden är ansikte, ögonbryn, mungipor, käklinje, hals, armar, bröst och bakdel. Vi använder oss av biologiskt nedbrytningsbara trådar tex PolyDiOxanon = PDO eller polylactic acid = PLA som löses upp av kroppen efter ca 6-9 månader beroende på typ av tråd. PDO-trådar är av samma material som de kirurgiska-, upplösningsbara trådarna man använder sig av för att sy invärtesorganen med. Trådarna är välbeprövade och har använts i decennier vid ex hjärt- och lungoperationer samt vid operationer i munhålan.

Hur går behandlingen till?
Trådarna förs in under huden med hjälp av tunna nålar som är gjorda på nanoteknik. Dessa nålar som är ”laddade” med PDO- eller PLA-trådarna (Silhouette Soft) placerar trådarna i optimalt läge när de förs in under huden. När man sedan tar ut nålen ligger tråden kvar i rätt läge under huden. Behandlingen genomförs i lokal bedövning. Annan smärtlindrande eller lugnande medicinering kan ordnas efter behov. Behandlingen tar mellan 30-60 min beroende på omfattningen av området som ska stramas upp och typ av trådar som väljs.

När o hur ser resultaten ut?
PDO-trådarna som har förts in i rätt position under huden utövar ingen dragning eller spänning i huden. De varken syns eller känns och bidrar relativt snart till en så kallad reparativ inflammation med kraftfull nybildning av kollagen som lägger sig runt PDO-trådarna i täta formationer och bygger upp strukturen under huden. Det medför att strukturen lyfts och konturerna återskapas. Trådlyft ger ett naturligt resultat eftersom det följer de naturliga konturerna. Resultatet börjar synas inom 3-4 veckor efter behandlingen, fortsätter sedan att successivt förbättras de efterföljande 2-3 månaderna och håller sedan upp till 18 månader efter det.Vid trådlyft med PLA-trådar (Silhouette Soft) dras huden upp i samband med ingreppet vilket resulterar i omedelbart lyft. 


Biverkningar
Vanligast är blåmärken efter nålsticken, men även en lätt rodnad och svullnad kan uppstå. En viss oregelbundhet i huden kan uppstå till följd av djupa blåmärken och den lokala svullnaden. Bieffekterna går i regel successivt över på några dagar upp till 1 vecka men kan hos vissa individer kvarstå längre än så. 

Vem får utföra behandlingen?
Behandlingen bör endast utföras av spec. läkare (PLA- och PDO-trådar) och sjuksköterska (endast PDO-trådar)  i enlighet med dokumenterade metoder. Läs mer om PLA-trådar = Silhouette soft på http://www.silhouette-soft.com/

3. StarLux Deep IR™ fractional
Skin Tightening/huduppstramning med StarLux Deep IR™ fractional är andra generationens ljusbehandling med syfte att strama upp huden i såväl ansiktet som andra delar på kroppen som ex hals, överarmarnas baksidor, mage, stuss och lår. StarLux Deep IR™ är bara tillgänglig på läkarkliniker runt om i världen och vi har idag stor erfarenhet av denna behandling sedan vi för några år sedan skaffade den första lasern i Skandinavien för det ändamålet.

StarLux Deep IR™ Fractional använder sig av en mycket sofistikerad och patenterad teknik som levererar infrarött ljus ner till läderhudens djupaste lager samtidigt som överhuden kyls ned till noll grader. Överhuden kyls ned före, under och efter avgivning av varje ljuspuls för att effektivt skyddas från värmeskador. Ljuset levereras i fraktionerad form, uppdelat i 12 st små cylindrar djupt ner i huden och påverkar läderhudens kollagen att dra ihop sig och förkortas. Samtidigt stimuleras bindvävscellerna till hög produktion av nytt kollagen vilket resulterar i långsiktigt ökad hållfasthet i huden (=uppstramning).
Metoden har en kliniskt väldokumenterad effekt för uppstramning och lyftning av huden på såväl ansiktet som övriga delar på kroppen.

Behandlingen genomförs av läkare el utbildad sköterska är helt säker och effektiv och kan genomföras utan avbrott i dina normala aktiviteter. Behandling kan utföras året runt (oberoende av solexponering) och på alla hudtyper.

StarLux  Deep IR™ Fractional är godkänd av den amerikanska hälsomyndigheten (FDA).

 

FRÅGOR & SVAR

Att tänka på före behandlingen.
Området ska vara fritt från krämer och täckande medel. Hårbeklätt område ska vara fritt från behåringen före beh. Undvik att solexponera dig intensivt omedelbart före och omedelbart efter behandlingen

Hur känns behandlingen?
Medan det infraröda ljuset levereras till läderhudens djupare strukturer uppstår en värmekänsla i slutet av varje puls. Känslan av värme är en indikation på att temperaturen har nått en nivå som är tillräcklig för att uppnå uppstramning av kollagenet och stimulans av bindvävscellerna. Styrkan på behandlingen justeras av behandlande läkare fortlöpande så att ”rätt” värmekänsla uppstår för effektivast behandlingsresultat. Man känner även kyla då hudens översta lager kyls ned till ca noll grader före, under och efter varje puls för att skydda din hud. Före behandlingen kan ytterligare nedkylningen göras för att göra behandlingen mer behaglig. Ingen premedicinering (smärtlindrande eller lugnande) har visat sig behövas men kan naturligtvis ordnas av läkaren om sådant behov föreligger.

Hur kommer min hud att kännas efter behandlingen?
Omedelbart efter behandlingen känns huden betydligt stramare som ett direkt resultat på remodulleringen (förkortningen) av kollagenet. Ett resultat som övertas av en mer långsam och successiv effekt (nybildning av kollagen) varför resultatet fortsätter att förbättras de närmaste 3-6 månaderna efter varje behandling för att sedan bibehållas i flera år.

Hur lång tid går det innan jag kan återuppta mina normala aktiviteter?
De flesta återupptar sina normala rutiner omedelbart efter behandlingen. Några kan uppleva en svag rodnad, motsvarande en dags vistelse i solen. Detta försvinner dock vanligtvis snabbt. Det finns inga speciella restriktioner efter behandlingen.

När kan jag förvänta att se resultat och hur länge kommer behandlingen att hålla?
StarLux Deep IR™ Fractional ger en omedelbar uppstramning som resultat av förkortningen av kollagenfibrerna samt ytterligare och mer hållbart resultat över tid som resultat av nybildning av friskt kollagen. Resultatet kan variera med din huds naturliga åldrandeprocess och livsstil. Allt tyder på att resultatet håller i minst 2 år. Underhållsbehandling med ex IPL (skin Rejuvenation) för fortsatt hög kollagennybildning förlänger resultatet avsevärt.

Är StarLux Deep IR™ Fractional säker?
Behandlingen med StarLux Deep IR™ Fractional är mycket säker tack vare dess unika och patenterade Saphir kylning. Fullständig hudkontakt för optimal nerkylning av hudens översta skick före, under och efter en ljuspuls är av central betydelse för undvikande av sidoeffekter såsom stark rodnad och brännskada. Detta garanteras genom kontaktsensorer som inte tillåter att en ljuspuls avges utan att handstycket har hundraprocentig kontakt med huden. Dessutom avges ljuspulsen i små cylinderformade portioner med aktiv kylning mellan dessa för att ytterligare öka behandlingens säkerhet. Den vanligast noterade biverkan är rodnad och lätt svullnad. I sällsynta fall kan mindre blåsbildning eller mindre brännskada uppstå på grund av för kraftfull behandling.

Hur många behandlingar behövs det?
Enligt genomförda studier skall behandlingen delas upp i 3 delbehandlingar med 4 veckors intervall för bästa resultat.

Hur lång tid tar behandlingen?
Behandlingen tar mellan 30 och 90 minuter beroende på storleken av det området som skall behandlas.

PRISER

Priset för behandlingen varierar beroende på vilket/vilka områden som skall behandlas. Det finns naturligtvis ett samband mellan storleken av det behandlade området och priset.

Prisex Ultherapy 

Ulthera hals –                                  12 000:-
Ulthera helansikte –                         20 000:-
Ulthera helansikte + hals –              28 000:-
Ulthera kinder –                               16 000:-
Ulthera käklinje –                             10 000:-
Ulthera nedre ansikte + hals –         25 000:-
Ulthera ögonbryn –                            7 000:-

Erbjudande!                     20% på ovan priser oavsett område. Gäller t o m 30 sept 2018

Prisex Trådlyft med PDO-trådar
(motsvarar ca 250- 300:-/tråd):
Kinder  –                            från  9 000:-
ögonbryn –                                 3 900:-
Hals –                                från  9 000:-
Kinder + käklinje –           från  12 900:-
Kinder + Hals –                från  16 000:-

Prisex Trådlyft med Silhouette Soft (PLA-trådar)
Kinder –                       från  12 000:-
käklinje-                      från  12 000:-
Övre hals –                 från  12 000:-

Prisex Laserbehandling :
Ansikte –                             4 000:- /beh
Mage –                       från  6 000:- /beh
Ovan priser för trådlyft och laser gäller nu under pågående kampanjer

Mer exakt prisuppgift får du av läkaren i samband med din första konsultation.


BILDER     –     ULTHERAPY

BILDER     –     TRÅDLYFT / SKIN TIGHTENING