Votiva Forma V | Boka tid på Lasercenter

Introduktion

Många kvinnor upplever vaginalförslappning någon gång i livet, oavsett om det beror på händelser som förlossning eller bara på grund av åldrande. Denna förslappning kan vara av olika grad och upplevas olika av olika kvinnor från obekväm, pinsam till upprörande beroende på symtombilden. Många kvinnor med vaginalförslappning upplever även nedsatt sensibilitet, torrhet, obehag vid samlag och urininkontinens. När man letar efter feminina intima föryngringslösningar avskräcks många kvinnor av biverkningarna som kirugiska ingrepp medför. Nu finns det väldokumenterade alternativ till kirurgi med väldigt goda rersultat utan några nämnvärda biverkningar. Den enda, för ändamålet, FDA-godkända utrustningen är Votiva som är en icke-invasiv behandling som använder radiofrekvensvågor för att strama åt vaginalregionen både in- och utvändigt. Votiva Forma V ökar kollagenproduktionen signifikant samt förbättrar blodcirkulationen i de intima områdena. Det är en banbrytande unik icke-invasiv behandling som erbjuder en avancerad lösning på det “gömda” problemet med vaginalförslappning och tillhörande besvär.

BOKA BEHANDLING

Det finns två former av Votiva-behandlingar:

FormaV och FractoraV.

FormaV är en behandling för att föryngra insidan av vaginalområdet och FractoraV för att föryngra vaginalområdets yttre vävnader, inklusive labia majora. På Laser Center arbetar vi för närvarande enbart med FormaV, en icke-invasiv behandling med radiofrekvens (RF) som förbättrar inre vaginalväggens sammanhållning, ökar blodflödet och höjer känsligheten i vagina genom att mjukt värma förslappad vävnad inuti vaginalområdet. Behandlingen fungerar genom att stimulera fibroblaster i inre vaginalkanalen till att producera ytterligare kollagen. Eftersom kollagen är en viktig komponent för frisk hud med mycket elasticitet, reparerar denna behandling vaginal förslappning, stramar bäckenmusklerna och skapar vävnadremodulering. Genom en förbättrad vaginaltonus och vävnadremoduelring bidrar FormaV till bättre sexuell upplevelse.

Det är väldigt viktigt med en kostnadsfri konsultation före påbörjad behandling för att kartlägga besvärens svårighetsgrad och omfattning vilket sedan ligger till grund för en mer personlig behandlingsplan.

VETENSKAPLIG DOKUMENTATION

Vanliga frågor & svar om Votiva

Är FormaV-behandling smärtsam?

Read more arrow indicator

Till skillnad från kirurgi är Votiva-proceduren en non-invasiv procedur utan avlägsnande eller manipulation av vaginal vävnad. RF-energin är anpassad och kontrollerad vilket skapar en värmekänsla utan någon smärta eller obehag. Detta upplevs av de flesta som väldigt behagligt och lugnande. Vid behandling med FormaV kan kvinnor med vaginal torrhet uppleva mindre obehag under den första insättningen av stavenheten. Efter påbörjad behandling lindrar FormaV torrheten och lugnar detta obehag på egen hand.

Vad behöver man tänka på inför behandlingen?

Read more arrow indicator

Du behöver inte förbereda dig på något särskilt vis inför din FormaV-behandling. Att avstå från samlag och stoppa användningen av NSAID-preparat i några dagar före proceduren ger dig bästa förutsättningar för bästa resultat. Eftersom FormaV är smärtfri, kräver proceduren inte någon regional- eller lokalbedövning. Du kan återuppta dina vardagliga aktiviteter omedelbart efter att ha lämnat kliniken då det inte föreligger någon återhämtningstid. Vår rekommendation är dock att man avstår från samlag närmaste dagarna före och efter proceduren.

Är FormaV-behandlingen säker?  Är den FDA-godkänd?

Read more arrow indicator

FormaV använder avancerad automatisk teknik för att säkerställa patientens och behandlarens fullständiga säkerhet. Även om FormaV enheten applicerar värme på känsliga områden i vaginalområdet, har dessa enheter temperatursensorer och avstängningar som automatiskt stängs av om maskinen överskrider en temperaturtröskel. FormaV är en helt säker behandling associerad med väldigt få biverkningar enligt nedan:

• Minskad känsel: Upplever man mindre känslighet i vagina under sex efter en FormaV-behandling, beror det oftast på att man inte har väntat tillräckligt länge med samlag efter behandlingen. Känseln återhämtar sig och förbättras tack vare behandlingen för en bättre sexuell upplevelse.

• Svampinfektion: vaginal klåda eller smärta i samband med samlag kan vara tecken på en svampinfektion. Tjock, mjölkaktig flytning från vagina stärker diagnosen. Tillståndet kan lätt behandlas med lokal kräm eller tabletter. Kontakta oss för rådgivning och läkemedelsförskrivning.

Votiva är idag den enda utrustningen i världen som är FDA-godkänd för vaginal tightening och föryngring av kvinnans intima organ och har resulterat i att den har sprungit om kirurgin som första hands alternativet för intim föryngring.

Hur många behandlingar behövs det och när märker man av resultatet?

Read more arrow indicator

Varje kvinna är unik varför behandlingsplaner varierar mycket beroende på individuella behov och grad av förslappning samt medföljande symtom. Många kvinnor uppnår de bästa resultaten efter totalt 3 behandlingar fördelade över en period av 12 till 18 veckor.  De flesta upplever dock en betydande vaginal uppstramning redan 2 veckor efter den första behandlingen och uppstramningen fortsätter att förbättras i flera månader efter den sista behandlingen. Resultatet underhålls sedan årligen med 1-2 behandlingar beroende på individuella behov.

Hur länge varar en FormaV-behandling?

Read more arrow indicator

Längden på behandlingen varierar beroende på patientens individuella behov. De flesta kvinnor kan förvänta sig att behandlingen varar mellan 10 till 20 minuter varför den enkelt kan passa in i deras upptagna scheman.

Ingen återhämtningsperiod efter proceduren

Read more arrow indicator

Eftersom FormaV är en icke-invasiv procedur kan patienterna återuppta vardagliga aktiviteter omedelbart efter att ha lämnat kliniken. Till skillnad från kirurgi, som kräver stygn och tid för att låta skadad vävnad återhämta sig, skapar varken FormaV eller FractoraV sår eller snitt som behöver läka. Man bör dock undvika att bada eller att ha samlag de första 3 dagarna efter behandlingen för att maximera resultaten.

Kan FormaV förbättra min allmänna hälsa och sexuella upplevelse?

Read more arrow indicator

Du är som friskast när du är nöjd med alla aspekter av ditt liv, inklusive ditt sexliv. Torr och slapp vaginal vävnad försämrar känsligheten vid samlag så att du inte njuter av upplevelsen som du vill. Genom att investera i FormaV-behandlingar kan du förbättra dina sexuella upplevelser och börja njuta av dem igen, vilket ökar ditt självförtroende och övergripande välbefinnande.

Kan FormaV behandla inkontinens?

Read more arrow indicator

Att läcka urin varje gång du hostar, nyser eller hoppar är pinsamt. Ansträngningsinkontinens är dock ett vanligt problem som drabbar många kvinnor. Vaginan förlorar muskeltonus efter förlossningen och när man åldras vilket i många fall leder till ansträngningsinkontinens. Genom att återställa vaginal vävnad förbättrar FormaV det interna stödet genom ökad muskeltonus som avsevärt minskar inkontinens. Även om optimala resultat inte ses förrän efter den tredje och sista behandlingen med FormaV, börjar många kvinnor uppleva förbättring redan efter sin första eller andra behandlingen.

Kan jag fortfarande bli gravid efter att ha fått FormaV?

Read more arrow indicator

FormaV påverkar inte din förmåga att bli gravid. Den icke-invasiva vaginala restaureringsbehandlingen är godkänd för kvinnor i alla åldrar, så oavsett om du är ung och inte har barn ännu eller tror att du kanske vill ha fler barn i framtiden, är FormaV en bra lösning för dig som upplever vaginal slapphet, obehag och torrhet vid samlag.

Är jag en bra kandidat för Votiva, FormaV?

Read more arrow indicator

FormaV är en säker, icke-kirurgisk, högteknologisk metod för vaginal föryngring som undviker alla risker och bieffekter kopplade till vaginala förfaranden med exempelvis kirurgi. FormaV är FDA-godkänd och har i princip inga bieffekter. FormaV är en mild, smärtfri metod med snabbt insättande effekt redan efter 2 veckor och har ingen återhämtningstid. För kvinnor som upplever nedsatt elasticitet, nedsatt känslighet, urininkontinens eller torrhet i vagina är FormaV det enkla valet av terapi. En modern, banbrytande metod för att åtgärda alla dessa symtom. Genom att ersätta kirurgens skalpell med avancerad radiofrekvensteknik är FormaV det ultimata sättet för alla kvinnor oavsett ålder som önskar intim föryngring och ökad sexuell tillfredställelse.

Priser för Votiva/FormaV

Votiva/FormaV

1 behandling

7 000:-

3 behandlingar

15 750:-

Kontakta oss om Votiva/FormaV
med behandlingsgaranti

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum

Pin iconÖppettider

Mån – Tors: 9.00 – 19.00
Fre: 9.00 – 16.00
Lördag-söndag: STÄNGT