Varför kan ögonbrynen sjunka ner efter en injektionsbehandling?

En noggrann förståelse i kombination med anatomiska kunskaper om ansiktets muskler och deras verkan är grundläggande för att kunna ge önskade och naturliga resultat. Botox, eller botulinumtoxin typ A, är ett neurotoxin som används för att temporärt försvaga eller slappna av musklerna genom att blockera nervsignalerna till dem.

Olika ansiktsmuskler har olika funktioner. En del hjälper oss att skratta, andra att se ledsna eller förvånade ut. Andra höjer eller sänker ögonbrynen. Bland ansiktsmusklerna finns en muskelgrupp som kallas levatormusklerna och verkar höjande av ögonbrynen och en annan grupp som verkar sänkande och kallas depressormusklerna. Genom god kännedom om dessa musklers verkan och anatomisk lokalisation, djup och förlopp under huden kan rätt specialistläkare behandla ansiktsmusklerna och åstadkomma en utslätning av oönskade veck och samtidigt ge ett naturligt fräschare utseende utan att sänka ögonbrynen. Det krävs naturligtvis ett noggrant förfarande och analys av patientens ansiktsmimik samt en gedigen erfarenhet av injektioner för att åstadkomma detta. Vår specialistläkare med över 50 000 injektioner genomförda de senaste 20 åren garanterar dig ett resultat utan oönskad påverkan på ögonbrynen. Det går även att enbart behandla ögonbrynsmusklerna för att åstadkomma ett ögonbrynslyft om man så vill. Genom att injicera små mängder botox i de överaktiva depressormusklerna kan man försvaga deras förmåga att dra ned ögonbrynen. Överaktiva depressormuskler behandlas och levatormuskler förstärks vilket resulterar i en lyftande effekt av ögonbrynen som kan ge ett mer vaket och ungdomligt utseende.

Det är viktigt att notera att behandlingen endast påverkar de injicerade musklerna och inte sprider sig till andra områden, vilket ger en lokal och specifik effekt. Det är dock viktigt att betona att en korrekt bedömning och injektion av botox i ögonbrynens område bör utföras av en erfaren och kunnig specialistläkare. Detta säkerställer att rätt mängd botox används och att rätt muskler behandlas för att uppnå önskat resultat. Hos oss föregås varje injektionsbehandling av en kostnadsfri konsultation med vår specialistläkare som har 20 års erfarenhet av skönhetsbehandlingar och unik estetisk fingertoppskänsla vilket garanterar dig en behandling skräddarsydd utifrån dina individuella behov och önskemål och en behandlingsplan som är anpassad just för dig.

Välkommen till Lasercenter för Botox i Solna samt många andra behandlingar inom estetisk hudvård.

Hos oss är du alltid trygg!

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum