Kombinera injektionsbehandlingar för naturligt resultat
Jean Hadad
Uppdaterad: June 7, 2024

Botox och fillers rankas högt bland dagens mest populära estetiska behandlingar, mycket på grund av deras effektivitet att förnya och föryngra ansiktet. Många undrar om det är möjligt att kombinera båda behandlingarna under samma session. Svaret på den frågan är ja. 

I det här inlägget kommer vi att utforska vilka fördelar som finns med att genomföra både botox och fillers samtidigt.

Om du funderar på att kombinera botox och fillers i en behandling, kan du läsa mer på vår sida om botox i Stockholm för att förstå hur dessa behandlingar kan arbeta tillsammans.

Vad är botox och fillers?

Låt oss först klargöra vad behandlingarna innebär. Botox är framtaget för att minska rynkor och linjer som beror på muskelsammandragningar, vilket är vanligt i pannan och runt ögonen. Behandlingen fungerar genom att tillfälligt blockera nervsignalerna till musklerna, vilket gör huden slätare och mjukare. Den används även för att  balansera muskelaktiviteten i en speciell region för att uppnå eftersträvat lyft av ex ögonbryn, munvinklar, överläpp och käklinje. Här är det av yttersta vikt att den som utför behandlingen är erfaren och kompetent för att uppnå önskat resultat.

Fillers, som ofta baseras på hyaluronsyra, används för att återskapa förlorad volym och förbättra ansiktskonturer, eller för att förstora specifika områden som läpparna. Dessa injektioner fyller ut och jämnar till djupare veck och rynkor på ett effektivt sätt.

Läs gärna vårt inlägg där vi förklarar skillnaderna mellan injektionsbehandlingarna. 

Kombinationsfördelar

Att kombinera botox och fillers i en och samma behandling erbjuder flera fördelar:

  • Genom att behandla både muskelaktivitet och volymförlust kan man få ett mer heltäckande och tillfredsställande resultat.
  • Ett enda besök räcker för att få båda behandlingarna, vilket sparar tid för patienterna.
  • Ibland kan kombinationsbehandlingar vara mer prisvärda jämfört med att boka separata sessioner.

Försiktighetsåtgärder och expertis

Det är viktigt att dessa behandlingar utförs av en kvalificerad specialist med djupgående kunskap om ansiktets anatomi. Korrekt placerade injektioner är avgörande för att undvika komplikationer och säkerställa de bästa resultaten. Hos LaserCenter säkerställer våra experter att varje behandling anpassas individuellt för att möta dina behov och önskemål, med stor respekt för ditt ansiktes unika egenskaper. Kombinationen lämpar sig för dig som vill behandla flera åldersrelaterade bekymmer samtidigt. Under en kostnadsfri konsultation på vår klinik, kan vi utförligt diskutera dina estetiska mål och rekommendera den mest lämpliga behandlingsplanen för dig.

Att kombinera botox och fillers är en konstform som kräver precision och expertis. På LaserCenter strävar vi efter att ge dig en naturlig och harmonisk förbättring av ditt utseende. Om du är nyfiken på hur dessa behandlingar kan förändra ditt utseende, är du välkommen att boka en tid med oss för att lära dig mer om dina alternativ.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för fler frågor eller för att boka en konsultation. Låt oss hjälpa dig att nå dina estetiska mål med skicklighet och omsorg.

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum

Jean Hadad

Lasercenter

Om Jean

Dr. Jean tog sin läkarexamen vid Karolinska Institutet 1995 och specialiserade sig på Karolinska Universitetssjukhuset 2000. Grundare av LaserCenter och har sedan 2004 fokuserat på medicinsk estetik och kosmetisk plastikkirurgi. Känd för sin strävan efter excellens och säkerhet och med en passion för att skapa naturliga och tilltalande resultat, anpassade efter varje patients unika behov. Dr. Jean introducerade också garantibegreppet i skönhetsbehandlingar i Skandinavien och värderar patienternas nöjdhet högt.