Botox & Fillers | Vad som skiljer dem åt | LaserCenter
Jean Hadad
Uppdaterad: June 7, 2024

Botox och fillers är de mest populära kosmetiska behandlingar som idag finns på marknaden. Båda behandlingarna är utvecklade för att förbättra utseendet och reducera tecken på åldrande. Men vad är egentligen skillnaden mellan injektionsbehandlingarna?        I det här inlägget berättar vi mer om metoderna och vad som skiljer dem båda åt.

Vad som skiljer injektionspreparaten åt

LaserCenter utför både behandlingar med fillers och botox men preparaten skiljer sig åt eftersom de främst används för olika syften och många gånger på olika områden. Botox är botulinumtoxin, som används för att reducera rynkor orsakade av muskelsammandragningar. Detta ger ett utslätande resultat samtidigt som det förebygger att dessa linjer blir djupare med tiden. Fillers består av Hyaluronsyra, ett för kroppen normalt förekommande ämne och används för återskapa förlorad volym, optimera ansiktskonturerna, reducera insjunkningar och förstora volymen i önskat område såsom läppar.

Fingertoppskänsla och kunskap är avgörande för en framgångsrik injektion. Det är viktigt att den som injicerar har kunskap om var och hur de ska sticka, särskilt när det gäller behandling av områden nära viktiga kärl och nerver.

Botox eller fillers?

Områden som vanligtvis behandlas med botox är pannan, området mellan ögonbrynen, samt skrattlinjer. Det är också vanligt för mungipor, haka och hals. Du kan också bli av med migrän och tandgnissling med hjälp av botox i Stockholm. LaserCenter i Stockholm rekommenderar att botox injiceras var fjärde till var sjätte månad för bästa resultat.

Vanliga områden och indikationer för fillers är läppar, mörka ringar under ögonen, kinder/kindben, vecken från näsa till mun och käklinje. Fillers i Stockholm gör det möjligt att optimera ditt utseende och framhäva och försköna dina drag på ett önskat vis. För att bibehålla resultatet krävs det att behandlingen upprepas med olika intervall beroende på område

LaserCenter i Stockholm har en gedigen erfarenhet av fillers och använder sig av en prisbelönt fillers som är topp 3 i världen.

Välkommen till Lasercenter

Det är viktigt att förstå att botox och fillers har olika syften och resultat. Om du känner dig osäker på vilken behandling som passar dig bäst, är det viktigt att rådfråga oss. Under en kostnadsfri konsultation kan vi tillsammans avgöra vilken typ av behandling som lämpar sig bäst för att möta dina önskemål.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på LaserCenter för eventuella funderingar eller för att boka en tid för antingen fillers, botox eller andra behandlingar på vår klinik i Stockholm.

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum

Jean Hadad

Lasercenter

Om Jean

Dr. Jean tog sin läkarexamen vid Karolinska Institutet 1995 och specialiserade sig på Karolinska Universitetssjukhuset 2000. Grundare av LaserCenter och har sedan 2004 fokuserat på medicinsk estetik och kosmetisk plastikkirurgi. Känd för sin strävan efter excellens och säkerhet och med en passion för att skapa naturliga och tilltalande resultat, anpassade efter varje patients unika behov. Dr. Jean introducerade också garantibegreppet i skönhetsbehandlingar i Skandinavien och värderar patienternas nöjdhet högt.