Sant eller falskt om Botox | Lasercenter
Jean Hadad
Uppdaterad: June 7, 2024

Det finns många fördomar och osanningar om injektionsbehandlingar, som Botox och Fillers. Nedan följer några av de vanligaste vi får möta om Botox här på Lasercenter i Stockholm.

Botox är ett nervgift

FALSKT. Botox kallas ofta för ”nervgift”. Sanningen är att Botox varken påverkar nerv eller muskel, utan blockerar receptorn till vilken signalsubstansen (acetylkolin) binder. På så vis uteblir stimuleringen av muskelcellerna vilket leder till en muskelavslappnande effekt. Det är därför Botox  är så effektiv mot såväl rynkor som tics och spasmer samt ofrivilliga muskelsammandragningar. Medicinskt har Botox en lång rad användningsområden som kanske förvånar den som ser Botox mest som ett skönhetspreparat. Faktum är att mer än 90% av alla Botoxbehandlingar som görs sker i medicinskt syfte inom sjukvården. I skönhetsbranchen är det sedan lång tid tillbaka en av de säkraste och mest beprövade metoderna för hudföryngring, i händerna på en erfaren specialistläkare.

Man måste göra behandlingen kontinuerligt för att bibehålla resultatet.

SANT. Botox bryts succesivt ner av kroppen och effekten sitter i regel mellan 3 till 6 månader. För de flesta håller resultatet längre och längre för varje behandling man genomgår. Majoriteten behöver 2 behandlingar/år för att upprätthålla en bra effekt.

Botox är beroendeframkallande:

FALSKT men delvis SANT, Botox i sig är inte beroendeframkallande i den mening vi känner till, däremot framkallar det föryngrande resultatet av Botox en längtan att vilja upprepa behandlingen för att åter få uppleva tillfredställelsen och njutningen av resultatet som man bara kan känna efter en Botoxbehandling.

När du slutar med Botox har du mer rynkor än innan du började behandla

FALSKT. Tvärtom, faktiskt. Botox förebygger att det blir fler linjer och att de linjer som finns blir ännu djupare. Med andra ord är det endast positivt resultatmässigt om du fått regelbundna Botox-behandlingar.

Botox förstorar läpparna

FALSKT. Man använder fillers för att ge läppar och andra områden volym. Däremot kan man använda Botox för så kallad Lip flip, där Botox injiceras precis ovanför överläppen för att ge ett lyft och intrycket av en fylligare överläpp.

”Man ser så stel ut i ansiktet om man är behandlad med Botox”

FALSKT/SANT. Om man injicerar för mycket Botox kan man absolut se väldigt stel och uttryckslös ut i ansiktet. Men rätt behandlad stillas endast musklerna så att ”grimas-linjer” slätas ut och man får därmed också en förebyggande effekt så att de inte fördjupas på sikt. Även här gäller med andra ord att man väljer en legitimerad och erfaren behandlare för bäst resultat.

Intresserad av Botox?

Lasercenter utför botox i Stockholm och har lång erfarenhet av injektionsbehandlingar. Om du är intresserad av att behandling av botox eller fillers är du varmt välkommen till oss. Om du önskar boka tid hos oss på Lansercenter, klicka dig vidare för att boka behandling av botox eller bokning av fillers. Du kan även kontakta oss för mer information eller besöka oss på vår klinik, vi finns på Solna Torg 19, plan 7. Varmt välkommen!

Kontakta oss

Phone iconTelefon

08 - 444 65 80

Mail iconMejladress

info@lasercenter.se

Pin iconAdress

Solna Torg 19, plan 7
Solna Centrum

Jean Hadad

Lasercenter

Om Jean

Dr. Jean tog sin läkarexamen vid Karolinska Institutet 1995 och specialiserade sig på Karolinska Universitetssjukhuset 2000. Grundare av LaserCenter och har sedan 2004 fokuserat på medicinsk estetik och kosmetisk plastikkirurgi. Känd för sin strävan efter excellens och säkerhet och med en passion för att skapa naturliga och tilltalande resultat, anpassade efter varje patients unika behov. Dr. Jean introducerade också garantibegreppet i skönhetsbehandlingar i Skandinavien och värderar patienternas nöjdhet högt.